Ariëtte Lagendijk

Ariëtte Lagendijk

Ariëtte Lagendijk

Geestelijk verzorger

Wie ben ik

Mijn naam is Ariëtte Lagendijk. Ik ben geestelijk verzorger in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, academisch opgeleid aan de RUG. Van huis uit ben ik protestant, met een open hart en respect voor andere overtuigingen. Ik sluit me aan bij hoe u denkt en in het leven staat.

Wat bied ik

(Ex)patiënten van het WZA die in de thuissituatie verbinding willen houden kunnen een beroep op mij doen. Vaak hoor ik dat het prettig is om naast medische zorg een vertrouwelijk gesprek te kunnen hebben waarin vrijelijk geuit kan worden wat diep van binnen leeft aan gedachten, herinneringen, zorgen, afwegingen. Soms was de opname maar kort of was er nauwelijks gelegenheid om het beleefde te kunnen uiten. Nadien kan er behoefte bestaan om het gesprek voort te zetten of alsnog op te pakken.

Hoe werk ik

Met een oprecht luisterend oor ben ik deelgenoot in uw levenssituatie. Voorzichtig, zonder oordeel stel ik vragen bij gedachten die u bezighouden en bij herinneringen en ervaringen die bij u boven komen. Door evaluerend terug te zien gaan we op zoek naar wat voor u belangrijk en van waarde is. We staan stil bij wat u troost, rust of kracht geeft, bij wat steunt om het vol te houden oriënterend op de weg die nog volgt.

Telefoon: 0592-325 349/ -325 555
E-mail: a.lagendijk@gvthuis.nl

Voor mensen met een vraag